Kozár Zoltán

Kozár Zoltán

Élményakadémia KHE

Bemutatkozás

Az Élményakadémia Egyesületnél trénerként és ifjúsági munkásként tréningek, táborok, képzések tartásával és a Pillér program szakmai koordinációjával foglalkozom. A Pillér program keretén belül már meglévő, vagy alakulóban lévő helyi fiatalok közösségét támogatjuk rendszeres helyi jelenléten keresztül tudásunkkal és tapasztalatainkkal.
Az élménypedagógia és a megoldásfókuszú gondolkodás a két iránytű a munkám során. Imádok kint lenni az erdőben, önfeledten játszani, biztonságos környezetet biztosítva lehetőséget teremteni a fejlődésre a résztvevőknek, fáradtan összenézni és mosolyogni a társaimmal egy-egy program után.

Előadások

Szept. 30 / 30 Sep
13:30
– 15:00
Csoportból csapat

Hogyan tudunk támogatni egy csoportot, hogy közősségé váljon élménypedagógiai megközelítésben?

Ezen izgalmas workshop során közösen mélyedünk el a csoportidentitás kialakításának rejtelmeiben, tapasztalati úton fedezve fel az ehhez szükséges eszközöket és lehetőségeket. Vajon mikor és hogyan születik meg valóban hatékony csoportidentitás, és milyen kihívásokkal kell szembenéznünk ezen az úton?

- Fedezzük fel a csoportidentitás alapjait és jelentőségét.
- Vizsgáljuk meg, hogyan formálódik át egy fiatal közösség érett és összetartó csapattá.
- Ismerjük meg, mik azok a kulcsfontosságú tényezők, amik elősegítik ezt a folyamatot.
- Képzett segítőként hogyan járulhatunk hozzá ennek a fejlődésnek a támogatásához.

Ifjúsági munkám és tréneri létem során számtalanszor szembesültem azzal a kihívással, hogy hogyan teremtsünk csoportot fiatalokból - legyen szó egy projektről, táborról vagy akár egy helyi közösség támogatásáról. A munkám során szerzett tapasztalataimmal várom, hogy együtt még mélyebben felfedezzük ezt az izgalmas utat.