Lovász Gergely

Lovász Gergely

Bemutatkozás

Eredeti szakmáját tekintve gyógypedagógus. Outdoor oktatói pályafutását több mint 14 éve az Outward Bound nemzetközi hálózatán belül kezdte. Az elmúlt években vezetett csoportokat Szlovákiában, Romániában, Magyarországon, Horvátországban, Németországban, Hollandiában, Hongkongban, Kínában, Vietnámban és Thaiföldön. Az Outward Bound Vietnami központjában az outdoor oktatók szakmai felkészítéséért volt felelős.
Később egy tehetséges fiatalok számára létrehozott nemzetközi nonprofit középiskolában (LEAF Academy) irányította a személyiségfejlesztő programot. Majd a United World College Changshu China kollégiumában volt a tapasztalati tanulásért felelős szakmai vezető, ahol a tanórán kívüli tevékenységek kompetencia- és készségfejlesztő rendszerén dolgozott
Jelenleg külsős tanácsadó és trénerként segít a United World College Red Cross Nordic, norvégiai kollégiumának kidolgozni és rendszerbe illeszteni a tapasztalati tanulás és outdoor oktatás módszereit.
Meggyőződése, hogy az oktatás célja az akadémiai tudás átadása mellett a teljes egyén holisztikus fejlesztése. Hiszi, hogy folyamatos önmegismerés által fejleszthetjük az empátiás készségeinket, mások iránt való nyitottságunkat, és így egy elfogadóbb és békésebb világot teremthetünk.

Előadások

Szept. 29. / 29 Sep
11:15
– 12:45
Competency or degree?

What are the challenges of the global educational system in the era of easily accessible online information and artificial intelligence? How can we support young learners/students/participants to prepare for the challenges of our rapidly changing world? Skills development or academic content will be more important? Problem-solving skills and adaptability or good exam results will help them more to succeed in their future jobs? How can we help to develop critical thinking skills besides academic learning? How can we create a safe space for the students to discover and formulate their values? And how can experiential learning help in these areas? We will discuss these and similar questions during the workshop. Also, we will share a few examples of the practical application of experiential learning in the formal education context.

Szept. 30 / 30 Sep
15:15
– 16:45
Kompetencia vagy oklevél?

Milyen kihívások elé néz az oktatási rendszer globális szinten a mesterséges intelligencia és a könnyen hozzáférhető online információk korában? Hogyan lehet segíteni a fiatal tanulókat/diákokat/résztvevőket, hogy felkészüljenek a rohamosan változó világunk kihívásaira? Készségfejlesztés vagy tananyag elsajátítása lesz fontosabb? Problémamegoldó és alkalmazkodó képesség, vagy vizsgaeredmények segítik majd őket a sikeres munkavállalásban? Hogyan lehet az akadémiai tudás mellett a tanulók kritikus gondolkodását is fejleszteni? Hogyan lehet teret kialakítani a tanulók/diákok/résztvevők számára, hogy felfedezzék és formálják saját értékrendjüket? Hogyan segíthet az élménypedagógia és a tapasztalati tanulás módszere ezen a téren? Ezekről és hasonló kérdésekről beszélgetünk majd a workshop során, valamint megosztunk példákat is gyakorlati alkalmazásból.