Rózsa Mónika

Rózsa Mónika

Bemutatkozás

Rózsa Mónika, gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus vagyok. Jelenleg vállalkozóként és magánterapeutaként dolgozom. Egyéni és csoportterápiákat viszek a Traumaközpont keretében, dolgozom szupervizorként több gyermekvédelmi intézményben, képzéseket tartok traum és traumatudatos gondoskodás témakörben, oktatok az ELTE pedagógiai szakpszichológus képzésében és egy saját, a különböző traumák hatásait gyógyító program kidolgozásán dolgozom.
Szakmai pályafutásom és korábbi munkáim során (a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány szakmai vezetője voltam) tapasztalatot szereztem élménypedagógiai- és terápiás programok kidolgozásában és megvalósításában, továbbá intézményfejlesztési folyamatokban (iskolai kultúra formálása, módszertani megújulás, pedagógus tréningek).
Szemléletemben holisztikus, megoldásorientált, a belső erőforrások és gyógyulási potenciál előhívását támogató folyamatokat támogatok, a terápiás munkám során gyakran lépek ki a tradicionális keretekből.

Előadások

Szept. 30 / 30 Sep
11:00
– 12:30
Segíts jól! - A benned élő segítő gondozása

Hogyan tudok jól segíteni?
Akár kezdő önkéntes, akár fekete öves, már régóta a pályán levő segítő vagy, önmagad gondozása, felkészítése és edzése nélkül, könnyen elveszhetsz a segítő pályán. Lelkesedésed csökken, esetleg elkezdesz betegeskedni, sérüléseket (fizikai és lelki) szerezni, gyakrabban elkésni, kifogásokat keresni.
Gyakran tapasztaljuk a pályánk során, hogy a személyes pszichés, mentális, fizikai és szellemi állapotunk hatással van a klienseink állapotára, változására, gyógyulására.
Azt is sokszor mondjuk és halljuk másoktól is, hogy a személyiségünkből, a személyiségünkkel dolgozunk. Ez a munkaeszközünk. Vajon fordítunk időt, figyelmet arra, hogy ezt a személyiséget óvjuk, gondoskodjunk róla, fejlesszük, tanítsuk?

Öngondoskodásról és önismeretről szól a workshop, egyéni megtapasztalásokkal, egy-két ajtónyitogató gyakorlattal. Bízom abban, hogy a gyakorlatok, találkozások segítenek majd ránézni a benned élő segítőre és kapsz annyi muníciót, kezdőlökést, hogy elindulj a tudatos öngondoskodás útján vagy megtedd az önismereti utadon a soron következő apró lépést.